top of page

מהו Mezcal

! האבא של הטקילה- Mezcal


 ה Mezcal מסורתי המיוצר מצמח האגבה - צמח הדומה לקקטוס או לאלוורה.


הוא מיוצר מזיקוק של המיצים המתוקים שבתוך הלב המבושל של הצמח. הוא מיוצר באופן ידני מתחילתו ועד סופו.


האלכוהול המעושן הזה זכה לפופולריות מחודשת ומופיע יותר ויותר בתפריטי קוקטיילים בעולם, כחלק מטרנד הגורמה המשתלט על מכסיקו ועל העולם כולו.


יודעי דבר רואים בו משקה זך שמחליק בגרון ולעולם אינו בוגד בך עם האנגאובר בבוקר שלמחרת.

 

היסטוריה ותרבות

 

Mezcal הוא משקה בעל איכויות נסתרות ורוחניות.

 

האגבה היה אחד הצמחים המקודשים ביותר במכסיקו הטרום-ספרדית. ספרים שמקור ה-Mezcal הוא בכדור ברק שהכה בצמח אגבה, בישל ופתח אותו, ומיצה מתוכו את הנוזלים. מסיבה זו, הוא מכונה ”נקטר האלים“.


למשקה יש כיום מעמד של כבוד בתרבות ובמיתולוגיה של מכסיקו. מכסיקנים שותים Mezcal בטקסים ואירועים חברתיים, כשהם מתאהבים ומתפכחים מאהבה, כדי לאזור אומץ או כדי להתמודד עם בגידה; שותים Mezcal בעתות שמחה ועצב, עוני ועושר, גן עדן ו“גיהנום“.


במכסיקו יש אימרה ידועה:. ”לכל ביש מזל יש Mezcal -  למזל טוב - שתה עוד!“

 

 

Mezcal IBA

 

המשקה של השמיים.

 

בשפת הזאפוטק IBA פירושו שמיים, מכאן הסיסמה "המשקה של השמיים". הזאפוטק היא השפה האצטקית המקורית של מדינת Oaxaca במכסיקו, המרכז העולמי ל-Mezcal.

 

ב-IBA Mezcal רצינו ליצור משקה איכותי עשוי טעמים מעודנים. השימוש בזיקוק משולש מעדן את הטעם המעושן ומדגיש את הארומות המתוקות, דמויות פרי ההדר, של צמח האגבה ”אספדין“. IBA Mezcal הוא Mezcal חלקלק ונעים המתאים לכל חך. האלגנטיות של המוצר תשביע את רצונו של הצרכן התובעני ביותר ברמה הבינלאומית - בישראל ובחו“ל.

ייצור

 

”טקילה נועדה להחיות את החיים. Mezcal נועד להחיות את המתים!”


עד היום מיוצר IBA Mezcal בתהליך ידני ואיטי בחוות משפחתיות קטנות.


הלב של הצמח נכתש תחת גלגלי אבן עצומים (הנמשכים לרוב על-ידי סוסים) ומבושל על מדורת עצים במשך יומיים-שלושה. התהליך גורם לקרמליזציה של הסוכרים באגבה, ומעניק לו ארומה מעושנת המזכירה את טעם לתת השעורה של הויסקי (Single Malt ).


כל התהליך מתרחש תחת כיפת השמיים, ללא חשמל - ללא שינוי מזה 500 שנה.

 

איך לשתות Mezcal ?

 

Mezcal הוא טעם נרכש, אך טעם ששווה לרכוש!

 

הטעמים העמוקים והנועזים של Mezcal מאזנים את שאר רכיבי המשקה והופכים אותו לבסיס אלכוהולי מעולה לקוקטיילים. Mezcal מופיע יותר ויותר בבארים טרנדיים בעולם וברמנים מקוריים משתמשים בו כדי להכין משקאות מרעננים ומשמחים, מושלמים לימות הקיץ החמים. Mezcal מתאים ביותר למשקאות קרים כקרח ובמיוחד לאקלים החם והלח של ישראל.


מכסיקנים שותים אותו ”a besitos“ (בלגימות דמויות ”נשיקות קטנות“). בצורה כזו ניתן להבחין בטעמים העמוקים והייחודיים של המשקה. ניתן ללוות את Mezcal בנתחי תפוזים המוציאים ממנו ניחוחות פרי הדר. ניתן להזליף תערובת ייחודית של צ‘ילי ומלח על התפוזים וליצור טעם מתוק, מעושן ופיקנטי בלתי נשכח.


Mezcal משלים את כל הטעמים החזקים - מריר, פיקנטי או מתוק. הוא מתאים לאוכל המכסיקני ומשתלב היטב במטבח המזרח תיכוני החריף שהישראלים אוהבים. 

 

יש היום נטייה חזקה אצל אנשי מקצוע צעירים בישראל ובעולם לעבור למוצרים אורגניים המיוצרים במבשלות בוטיק (Micro-Breweries). אנשים מתעניינים יותר ויותר במשקאות מתמחים בעלי ניחוחות מודגשים. צרכנים רוצים ליהנות ממשקאות טבעיים ממקור אחראי ועם היסטוריה מעניינת. Mezcal משתלב היטב ברעיון וצפוי לו עתיד מזהיר בישראל ובעולם.

 

 

 

bottom of page